Podsumowanie kampanii wyborczej

dodano 2014-11-14 19:43 w kategorii: Informacje

Koalicyjny Komitet Wyborczy SLD-Lewica Razem prowadził aktywna kampanię w całym województwie. Jako jedni z pierwszych bo już 10 października 2014 r. zarejestrowaliśmy listy kandydatów na radnych do Sejmiku Województwa Lubuskiego dołączając prawie pół miliona podpisów popparcia. Wśród wszystkich kandydatów, aż 43% stanowią aktywne i kompetentne kobiety. Rada Wojewódzka SLD w podkomisjach przygotowała i opracowała program dla Lubuszan składający się z 10 najważniejszych punktów. Punkty programu stały się tematami 9 konferencji prasowych, które SLD przeprowadziło w dwóch stolicach Województwa Lubuskiego sukcesywnie po dwie w tygodniu.

1. Gospodarka i współpraca zagraniczna

2. Równomierny rozwój infrastruktury transportowej

3. Finanse publiczne

4. Polityka kadrowa

5. Aktywizacja rynków pracy

6. Oświata, Kultura i Kultura fizyczna

7. Ochrona środowiska i działania przeciwpowodziowe

8. Zdrowie i opieka socjalna oraz Lubuska opieka zdrowotna - wyzwania współczesności

9. Optymalne wykorzystanie srodków Unijnych

W trakcie kampanii do Województwa Lubuskiego zawitał przewodniczący SLD Leszek Miller, który aktywnie, wśród ludzi wspierał naszych kandydatów na wszystkie szczeble samorządu w Zielonej Górze, Lubsku, Krośnie Odrzańskim, Słubicach i Sulęcinie. Podczas otwartych spotkań z premierem Millerem dopisała frekwencja i każdy mógł z nim porozmawiać. Nasi kandydaci zawsze byli blizej ludzi i byli bardzo widoczni we wszystkich miastach Województwa Lubuskiego nie tylko na wielkoformatowych bilbordach ale również z ulotkami wśród wyborców.

Przedstawiciele SLD wygrali debaty wyborcze przygotowane przez media. Tomasz Wontor pokonał konkurentów w TVP Gorzów Wielkopolski, a Edward Fedko w Radiu Zachód.

Nasi kandydaci są merytoryczni i kompetentni. Dołącz do nas w wyborach 16 listopada by było zdrowo, bezpiecznie i samorządnie. Głosuj na liste nr 6 SLD-Lewica Razem.

>> Podsumowanie kampanii wyborczej SLD-Lewica Razem w RTV Lubuska <<

>> Podsumowanie kampanii wyborczej SLD-Lewica Razem w Radiu Zachód <<